Wibax osti Baltic Tankin

Asiakascase • 02.09.2020

Kotka & co. toimi myyjäpuolen (Laaksosten perhe ja Aboa Venture Managementin hallinnoima Kasvattajarahasto) neuvonantajana järjestelyssä, jossa ruotsalainen Wibax AB, omistamansa suomalaisen yhtiön kautta, osti Baltic Tank Oy:n koko osakekannan sen entisiltä omistajilta.

Baltic Tank tarjoaa logistiikka- ja varastointipalveluja kemikaaleille, öljytuotteille ja biopolttoaineille. Konserniin kuuluvat Baltic Tank Oy, joka hoitaa operatiivista liiketoimintaa Suomessa sekä Baltic Tank AS Virossa. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Turussa ja yritys toimii Suomessa kahdeksalla terminaalipaikkakunnalla sekä Viron Kundassa.

Wibax tuottaa ja toimittaa kemikaaleja ja bioöljytuotteita halliten koko arvoketjun tuottajalta loppukäyttäjälle. Yhtiön liiketoiminta koostuu pääasiassa nestemäisten kemikaalien ja bioöljytuotteiden myynnistä, tuonnista, tuotannosta, kehittämisestä, huollosta ja ylläpidosta sekä varastoinnista ja jakelusta. Konsernin pääkonttori ja tuotantolaitos sijaitsevat Piteåssa, terminaalit eripuolella Ruotsia, sekä Suomessa ja Norjassa. Konserniin kuuluvat jo ennen ko. järjestelyä seuraavat yhtiöt: Wibax AB, Wibax Logistics, Wibax Industrial, Wibax Biofuels, Wibax Performance Chemicals, Wibax Oy, Wibax Logistics Oy ja Wibax AS.

Asiantuntija palveluksessasi
Oskar Björndahl
Osakas, asianajaja • Partner
p. 050 539 0058
Lähetä sähköpostia